Hoe Kom Ik Daarboven?

14 & 15 september 2013
Rechtenfaculteit, Maastricht

"Er zijn hier torens, zo hoog dat niemand de toppen meer kan zien omdat het wolkendek hen uit het oog onttrekt. En zelfs op die zeldzame dagen dat een storm de wolken wegblaast en de lucht weer helder is, reikt niemand zijn blik vergenoeg om het einde van deze titanische bouwwerken te aanschouwen. Mensen durven daar niet meer naar boven te gaan, omdat zij nooit aan zouden komen: alleen de langlevenden met sterke conditie zullen in staat zijn om, wanneer zij op jonge leeftijd vertrekken, voor hun dood daar te geraken. En waar heb je het dan voor gedaan? Maar denk niet dat het daarboven leeg is. Er zijn daar nog altijd mensen, wetend dat hun vaders te hoog zijn gegaan. Zij kunnen niet meer naar beneden maar hoeven dat ook niet: hun eigen weilanden op het dak, hun kinderen bij hen boven de wolken waar het eeuwig zonnig is. Eeuwig hoog, eeuwig verlaten. Maar wee mij, en mijn kennis. Mijn verlangen naar wat ik niet wist bracht mij hier, maar hier zijn de dagen kort en de straten leeg. Dus zeg mij, hoe kom ik weer terug naar boven?"

Op 14 en 15 September presenteert Collectief van Kunstenaars Het Verbond in samenwerking met Universiteit Maastricht tijdens de Nationale Open Monumentendagen een modern muzikaal sprookje voor het hele gezin over twee koppige torens, benevelde studenten, een alleswetende flierefluiter en de mysterieuze vraag: Hoe kom ik daarboven?

Wij nodigen u uit om samen met ons de leidende vraag van dit verhaal te komen ervaren en om uzelf af vragen hoe u daarboven komt. Het stuk is geïnspireerd op de architectuur en de geschiedenis van de Maastrichtse Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Dit gebouw, ook wel bekend als het oud-gouvernement, zal het decor vormen voor de zoektocht van een stel studenten, een gevallen zonderling en twee zeer hoge heren op hun zoektocht naar boven.

Tekst en Regie: Jelle Stiphout
Spelers: Pepijn de Korte, Floor van der Geest, Dionne Blokland, Emma Colen, Ton Ursem, Harry Römgens, Marc van den Eertwegh, Leen Meyskens, Colm Wittenberg en Nick Jongen.
Toegang: gratis

[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]