Si Fallor Sum

20, 21 & 22 april 2012
Theater van het Vat, Cafe de Poort, Maastricht

Het verhaal:
Een dood normale avond in een doodnormaal cafe. Niets wees erop dat vanavond een bijzondere avond zou worden. Dat werd het dus ook niet. Het was een avond als vele anderen, die met wie dan ook, waar dan ook en wanneer dan ook, net zo zou zijn gegaan. De barman tapt en maakt eens een praatje. Een jongen versiert een meisje dat giechelend met haar vriendinnen aan een tafeltje zit. Een dispuut neemt zijn nieuwste lid in de zeik. Een groepje intellectuelen heeft het over politiek. Een dronkaard valt van zijn kruk. Niets wees erop dat vanavond een bijzondere avond zou worden. Dat werd het dus ook niet.

"Si fallor sum" ('als ik een fout maak dan ben ik') toont ons een avond in een café die in geen enkel opzicht bijzonder is. Het enige is dat de bezoekers praten in rijm. Dynamische en door elkaar lopende gesprekken, zoals je die in een café wel eens opvangt, zijn het gevolg. Waar het ene gesprek stilvalt, vult het volgende gesprek de stilte en lijken zo, ook al gaan ze over iets heel anders, bijna over hetzelfde te gaan.

Tekst/Rege: Jelle Stiphout
spel: Raphaël Vandeweyer, Samuel Bom, Jasper Aalbers, Jeroen Mulders, Nordin Hanssen, Neline Slotemaker, Moniek Vroomen, Stéphanie van Zandvoort, Meinderd de Vries, Eline van Breevoort, Johan van Cauwenberghe

Coaching: Alexander Schreuder

Deze voorstelling kwam tot stand in samenwerking met Theater van 't Vat.